Marknadsföringen av smink är enorm

Marknadsföringens kraft är enorm i samhället. De stora drakarna pumpar in miljarder och till slut börjar man tycka idiotiska saker är helt ok bara för att man blivit påtryckt budskapen så länge. När man kollar på tv så utsätts man alltid för en massa reklam. Reklam om mat, djur, verktyg, leksaker osv. Det uppkommer också reklam om smink (Se innehållsförteckning). I reklamerna så är det snygga tjejer med lösögonfransar och löshår som leende står och pratar om en viss mascara eller ett nytt puder som precis ska komma ut i butik. Detta förekommer i alla länder på ganska lika sätt. Det är oftast kändisar som är med i reklamerna för att personerna som ser reklamen ska tro att sminket är mer trovärdigt när det är en kändis som rekommenderar det. Alla foto modeller och filmstjärnor har dessutom sin egna line. Det dåliga i sådana reklamer är att nästan allting är redigerat, och att resultatet i reklamen inte alls blir som på köparen. Men det säljer och det tycker bolagen är det viktigaste av allt.Comments are closed.